
Dodatków tak naprawdę tyle, ile pomysłów. Nie mogliśmy zdecydować się, który przepis Wam przedstawić, więc pojawią się poniżej trzy, mamy nadzieję, że dzięki temu, każdy z Was znajdzie tu coś dla siebie.
Ceviche z pomarańczą i cebulą:
ok 250 g filetu białej ryby, użyliśmy mintaja, pokrojonej w 2 cm kostkę
1/4 szklanki soku z limonki
2 łyżki soku z pomarańczy
2 łyżki posiekanej drobno cebuli
1 łyżka posiekanego drobno chili (a tak naprawdę dajcie tyle, ile lubicie)
1 pomarańcz, obrana i posiekana
2 łyżki posiekanej kolendry (możecie zastąpić ją pietruszką)
sól, pieprz
Wymieszajcie ze sobą składniki, posólcie, popieprzcie do smaku. Wstawcie do lodówki na min. 4 godziny.
Ceviche z łososia z ogórkiem, awokado, papryką i mango
ok 200 g świeżego łososia, pokrojonego w kostkę 2 cm
1/2 żółtej papryki, pokrojonej w kostkę
1/2 awokado, pokrojonego w kostkę
1 łyżka posiekanego drobno chili
1 średni ogórek, pokrojony w kostkę
1/2 mango, pokrojonego w kostkę
1 szalotka, drobno posiekana
sok z 1 limonki
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki posiekanej kolendry (możecie zastąpić ją pietruszką)
garść nasion sezamu (opcjonalnie)
sól, pieprz
Wymieszajcie ze sobą składniki, posólcie, popieprzcie do smaku. Wstawcie do lodówki na min. 4 godziny. Przed podaniem posypcie sezamem (jeśli macie ochotę).
Ceviche z białej ryby z awokado, rzodkiewką, czerwoną cebulą i mango:
ok 250 g filetu białej ryby, użyliśmy mintaja, pokrojonej w 2 cm kostkę
1/3 szklanki soku z cytryny i limonki
1 mała czerwona cebula, drobno posiekana
2-3 rzodkiewki, posiekane w cienkie plastry
1/2 awokado, pokrojonego w kostkę
1/2 mango, pokrojonego w kostkę
1 łyżka pokrojonego drobno chili
2 łyżki posiekanej kolendry (możecie zastąpić ją pietruszką)
sól, pieprz
Wymieszajcie ze sobą składniki, posólcie, popieprzcie do smaku. Wstawcie do lodówki na min. 4 godziny. Smacznego!